23 October 2006

Vrengt Museum

Høsten 2006 gjennomfører Preus museum, det nasjonale museet for fotografi, et unikt prosjekt der museet vrenges med innsiden ut. Utstillingen Vrengt museum viser det fantastiske mangfoldet blant museets hundretusenvis av gjenstander og gir publikum selv anledning til å mene noe om hva et museum bør være.
Dette er en spennede tanke! En utstilling om utstillingen, eller snarere om museet.
Se også denne litt lengre beskrivelsen fra Fotografiens hus.

2 comments:

Nina Svane said...

Ja, det er en god idé å "gå bak kulissene" Jeg kunne ikke finde mer informasjon om det nå idag på websidene deres. Jeg kunne godt tenke meg å vite om det var mer enn 2 omvisninger og hvordan de evt. tenker å følge dette opp. Det er jo greit om det bare er 2 omvisninger, men jeg synes ikke rigtig jeg fik tak i omfanget av "vrengt museum". Gjorde du? Nå er det fjernet fra undermenyen "utstillinger".

Nina Svane said...

Jeg synes forøvrigt at denne planlagte utstilling høres veldig interessant ut: "Teknikk og estetikk" (http://www.preusmuseum.no/norsk/utstill_kommende_more.php?id=369_0_58_0_C
).
Jeg går ut fra at de tar utgangspunkt i fotografiet siden det er Preus Museum, men jeg sidder her og drømmer om en utstilling som også tar et breddere teknikk/estetikk blikk! Hadde vært virkelig spennende "technology assesment"