22 August 2006

trøtte norske museer

Hei Nina, vi snakket litt om at vi burde komme med et innlegg i Aftenpostens debatt om trøtte, norske museer som gikk i sommer. Vi var nok litt sent ute der, men kanskje vi kunne jobbe videre med det vi har og satse på en artikkel i feks Museumsnytt?

:-)

Hanna

5 comments:

Nina Svane said...

Hej Hanna.
Det er en god idé med en artikkel - Kanskje vi kan ta utgangspunkt i et konkret tilfelle. Det er altid godt å ha et eksempel å vise til. Hva med erfaringer fra Havlandet?

Hanna said...

Jeg har lyst til å si noe generelt, men jeg er enig i at vi kan bruke Havlandet som eksempel. Men kanskje heller ta utgangspunkt i det generelle og understøtte det med eksempler fra Havlandet?

Nina Svane said...

Ja - kanskje vi først skal brainstorme på temaene som er viktige å ta opp. Problemstilingene.

Jeg synes det er viktigt at si noe om de strukturelle problemer - med det mener jeg at vi diskuterer hvordan museumsorganisasjonens opbygning, makt- og ansvarsfodeling ikke sikrer maximal utbytte av estetisk kompetanse. Sånne ting. Og så dette med manglende fagkritisk felt (utstillingskritik i avisenen etc) som vi har snakket om.

Hanna said...

Jeg vil gjerne ha med noe om hvem som har redaktøransvaret i utviklingen av utstillingen.

Mangelen på fagkritikk er kanskje også noe vi må gjøre noe med selv... Jeg leser en bok nå som kanskje kan hjelpe oss videre, både med å få et språk og metoder for kritikk av utstillinger... Skal skrive mer om den senere!

Nina Svane said...

Hva heter boken Hanna? Jeg leser en glimrende grunnbok om dramaturgi p.t. - den kan jeg anbefale: "Innføring i dramaturgi. Teater, film og fjernsyn" av Michael Evans. Jeg synes den gir et godt overblik over anvendt dramaturgi sett på tvers av ulike medietyper. Kan selvfølgelig også bidra med tenkeredskaper for utvikling av formidling på museer og på web.